Zuzu blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Aj malé krôčiky sa počítajú

Nemusíte každý deň zabehnúť maratón, aby sa to rátalo.
Keď som si v priebehu týždňa prezerala kalendár a plánovala si tréning, narazila som na návštevu rodičov tento víkend. Ako sa poznám, určite nevstanem tak, aby som si šla ráno zabehať a zároveň si užila čas s rodinou. Riešenie prišlo, keď ma vo dverách privítal náš pes. Prechádzka so psom nie je zrovna vrcholový tréning, ale ráta sa :)

Tieto mikrotréningy sú dobrým riešením vtedy, keď nemáme čase alebo chuť na poriadny tréning, ktorý pri väčšine športov zaberie s prípravami aj pól dňa. Napríklad beh. Rozohriať a rozcvičiť s poriadnym strečingom zaberie asi pól hodinu, rovnako aj záverečný strečing. Ďalšiu minimálne hodinu si rezervujeme na samotný beh. Po tréningu sa treba samozrejme osprchovať a niečo zjesť, pred tréningom si treba naplánovať ľahší jedálniček. A tri-štyri hodiny sú preč. Kto má na to čas každý deň?

Veľkú časť pohybu môžme získať pri úplne bežných prácach. Chodenie po schodoch, miesto dlhého čakania na autobus sa jednu zástavku prejsť, ostať stáť v autobuse, krátke prechádzky ... Všeobecne sa vraví, že ak si človek chce udržať zdravú kondičku, stačí asi 45 minút pohybu denne, pričom ani nemusí ísť o súvislý časový úsek.

Napríklad:
Ráno vstanem o 15 minút skôr a trošku sa popreťahujem. = 10 min
Miesto cesty víťahom dole sa prejdem po schodoch. = asi 2 min
Na autobus nepôjdem na prvú zastávku, ale jednu sa prejdem. = 5 min
V práci/škole nepôjdme víťahom ale po schodoch. = 2-5 min
Miesto cesty víťahom dole sa prejdem po schodoch. = asi 2 min
Cestou z práce sa prejdem na druhú zastávku. = 5 min
Doma sa prejdem po schodoch nahor. = 2-5 min
Pri večernom filme/správach si trošku pocvičím. = 15-25 min

Alebo si vyjdme na hodinkovú prechádzku.

Archív - Beh a iné pohyboviny | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014