Zuzu blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zmena plánu, začínam dnes

Ak sa Vám do niečoho strašne nechce, je lepšie začať radšej skôr, ako čakť na vytúžený deň D.
Včera večer, po tom ako som napísala prvý článok o tom, že sa púšťam do detoxu, za mnou prišiel priateľ s tým, že tá čokoláda čo kúpil pred týždňom zmizla a on z nej ani neochutnal. To už naozaj neviem kontrolovať, koľko toho zjem? Netvrdím, že som v tom nevinne, ale prečistiť telo by mi mohlo pomôcť moje chute lepšie kontrolovať. Tak načo čakať?

Vedela som, že ráno ma bude čakať hneď niekoľko zádrhelov. Raňajky sa majú skladať z jabĺk, mrkvy, orechov, hrozienok, medu a škorice. A my sme nemali doma jediné jablko, med zcukornatelý a miesto vlašských orechov len mandle. nakoniec to skončilo mrkvou s mandľami, lyžičkou medu a pohár jablkového džúsu.

Druhým háčikom bol nákupný zoznam. Všetky veci dostať  v bežnom supermarkete, čo som aj plánovala, ale niečo som chcela kúpiť v zdravej výžive a na trhoch. Trhy bývajú až v sobotu, tak som sa rozhodla aspoň nakúpiť väčšinu vecí v zdravej výžive. Dorazila som tam asi desať minút pred otvorením, tak som skočila naproti do obchodu s orieškami a nakúpila arašidy, vlašské orechy aj mandle. Bolo to drahšie ako v supermarkete ale, dúfam, aj trošku kvalitnejšie.

V zdravej výžive ma upútala bio brokolica. Chvíľu som nad ňou váhala, nakoľko bola aj po zľave dvakrát drahšia ako bežná. Nakoniec som sa pre tú investíciu odhodlala a pri vážení som si všimla, že je z rakúska, kde si na kvalite potravín zakladajú, takže to za to stojí.

Vzala som ešte sterilovaný hrášok, cviklu neurčitého tepelného spracovania, ktorú budem musieť ešte bližšie preskúmať, zázvor z peru a nejakú drogériu a kozmetiku. Účet pri pokladni na veľmi neprekvapil, na také sumy už začínam byť zvyknutá.

V potravinách som nakúpila zvyšné ingrediencie ako sterilovanú mrkvu. Mali ju len v kombinácii s hráškom, tak som kúpila aspoň tú. Ďalej mi chýbala cuketa, zázvor, citrón a nejaké ďalšie potraviny, ktoré nesúvisia s detoxom. Tu bol účet o čosi prívetivejší.

Doma som vybalila nákup, píšem tento článok a o chvíľu si začnem pripravovať obed. Do večera pridám všetky dnešné recepty do rubriky V kuchyni ako doma.

Archív - Denníček | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014