Zuzu blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Ryba na kope zeleniny



Môj úspešný včerajší a dnešný obed.

Na jeden ľahký diétny obed potrebujeme:
  • asi 100 gramový filet ryby
    ja som použila pstruha, ale výborný je aj morský vlk alebo v tučnejšom prevedení makrela
  • korenie na ryby
    napríklad: citrón, bazalka, saturejka, rozmarín, karotka, zeler, kari, oregáno,  biele korenie, kôpor
  • dva stredne veľké zemiaky, asi 200 gramov
  • 200 gramov zeleniny podľa vlastného výberu
    napríklad 4 listy hlávkového šalátu, 3-4 reďkovky, kúsok mrkvy
  • lyžica masla, najlepšie prepusteného
    môžte použiť aj rastlinný olej

 

  1. Aspoň na pól hodinku, ideálne deň vopred, naložíme rybu do korenia. Ja som pôvodne naložila šesť filiet do celého balíčka.
  2. Pól hodinu pred podávaním dáme variť zemiaky v šupke.
  3. Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na rovnako veľké kúsky. Môžme poliať octom alebo citrónovou šťavou.
  4. Keď sa zemiaky uvaria, zalejeme ich studenou vodou a necháme chladnúť.
  5. Na panvici si rozpustíme maslo so štipkou soli. Ak korenie už soľ obsahuje, nepridávam ju.
  6. Rybu mierne oklepeme od korenia a na masle smažíme kožou dole, ak ju filet má, asi dve minútky.
  7. Medzitým si očistíme zemiaky a cez šalátové pretláčatko ich pridáme k zelenine. Môžte ich aj nakrájať, prípadne nechať v šupke.
  8. Na vrchol hromady pridáme rybu. Môžme ju rozdrobiť a rovnomerne vmiešať do šalátu.

Podávame s ovocnou šťavou. Väčším jedlíkom odporúčam použiť väčší kus ryby, zastáncom delenej stravy vymeniť zemiaky za ďalšiu zeleninu. Šalát je výborný aj s mäkším syrom alebo bielim tofu.


Archív - V kuchyni ako doma | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014