Zuzu blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prečo je nás na svete toľko?

Na svete je dnes asi 7 miliárd ľudí. Ale prečo je to tak? Nemám na mysli otázku, ako sme sa stali najrozšírenejším druhom na Zemi, skôr ide o otázku, prečo? Prečo práve ľudia? A prečo by mal byť nejaký druh taký dominantný? Je to náhoda, alebo je za tým nejaký zámer?

Napriek tomu, že sa pokladám za ateistu, som pomerne duchovne založená. A hlavne verím, že všetko má nejaký význam. Meškala som do školy? Nesparvila som skúšku? Bum. Bola to náhoda, že sa to stalo práve tak? Nech deň dopadne akokoľvek, ráno bola šanca, že sa to stane neskutočne malá. Ale napriek všetkému, sa stalo to, čo sa stalo a na konci dňa sa mnohé udalosti zdajú nevyhnuteľnými.

Podobne je to s ľudmi. Aká bola asi pri veľkom tresku šanca, že vznikne planéta a na nej druh, ktorý bude natoľko vyspelý, že príde s teóriou o veľkom tresku? Možno si poviete, že vesmír je natoľko veľký, že sa to skrátka muselo stať. Ale, bolo to také jasné už na začiatku?

Všetky tieto úvahy vedú k otázke, či je všetko náhoda, alebo či je za tým nejaký plán. Či niekto alebo niečo prišlo a položilo nejaký plán, ktorý viedol k tomu, že sme dnes tu a sme akí sme. A ak to naozaj nebola len náhoda, prečo sme práve my asi jedinou civilizáciou v okolí? Akí za tým mohol byť zámer? Prečo sa dnešok udial presne takto?

Je to už asi šesť rokov, čo ma napadla, alebo som to niekde videla, myšlienka, že na svete je také množstvo ľudí, aby nám mal vždy kto pomôcť. A fakt, že mnohé vedecké objavy sa zrodili v hlavách ľudí, ktorý spolu nemali nič spoločné, ma v tom utvrdzuje. V jednom dokumente, ktorého meno si už nepamätám, dokonca zaznelo, že už v starovekom Grécku, boli filozofi len krôčik od parného motora. A tá istá myšlienka nezávisle vznikla v novovekej Európe. Je to len náhoda? Nevyhnuteľný fakt, ktorý vychádza z myslenia a predošlých objavov ľudí? Alebo je za tým nejaký zámer?

Na svete je toľko ľudí, že nech Vás napadne čokoľvek, pravdepodobne to riešil už niekto pred Vami. A ak nie, tak niečo veľmi podobné. Nikdy nezačínate od nuly a vždy je tu niekto, na koho sa môžte obrátiť. Ale, je to zámer, alebo len náhoda?

Archív | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014