Zuzu blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Detox: Keď sa recepty nedaria

Zreferovanie prvých dvoch dní detoxikačnej kúry od Mačingovej.
Včera som začala s detoxom. Nešlo to úplne hladko, čo bola aj nebola moja vina.

Improvizované raňajky som spomínala už včera, tie dnešné neboli o nič lepšie. Miesto chutného strúhaného jabĺčka s mrkvičkou, som si vyrobila totiž kašu a asi som dala priveľa orechov. Škoricu zas nebolo vôbec cítiť. Skončila som po boji s piatou lyžičkou a vďačnosťou za to, že som toho nespravila kotol, ako som pôvodne chcela. Takže ma dnes večer čaká ďalšie strúhanie.

Včerajší brokolicový obed, varená brokolica sa opečeným cesnakom a strúhaným syrom, tiež nebola žiadna správa. Možno to bude tým, že naposledy som brokolicu jedla pár hodín predtým, ako šla von, možno tým, že bola už trošku staršia a niektoré kúsky drevnaté. Poučte sa z mojej chyby a jedzte iba hlavičky.

Na večeru som si včera pripravovala šalát z červenej repy. Je to vlastne cvikla, ale repa znie trošku menej ako tá smradľavá kôpka z časov základnej školy. Tri stredne veľké repy v šupke uvaríte do mäkka, nakrájate na kocky, zmiešate s rovnako veľkými kúskami zaváranej mrkvy, hrášku a uhorky, bohato posolíte, okoreníte a zalejete výdatnou dávkou kvalitného olivového oleja. Háčik nastal v prvom kroku. Použila som zaváranú cviklu miesto varenej a výsledok bol katastrofálny. Opäť som bola rada, že som si trúfla len na jednu porciu.

Dnešný obed bol výrazne lepší, problém je len trošku zmätok v recepte. Volá sa fazuľové struky na cesnaku a v postupe je použitá cibuľa. Musím ale priznať, že cibuľa opečená na osolenom olivovom oleji, poprášená škoricou a vmiešaná do uvarených fazuľových strukov chutí výborne. Ráno som si kúpila parmezán, ktorý toto dielo dovŕšil. Nabudúce si toho musím spraviť viac, bolo toho trochu málo.

Pred chvíľou som si dokončila novú dávku repkového šalátu, ktorý teraz odpočíva a zrie v chladničke. Uvarím si vajíčko natvrdo a dúfam, že si to vychutnám. Po večeri ešte budem pripravovať rovnaké raňajky ako včera a vlastne až do konca siedmeho dňa. Je to trošku jednotvárne, ale stojí to za to.

Čo sa týka chýb, ktoré nemám komu okrem seba nárok vyčítať, po včerajšej večeri som si dala pár tvarohových opekánkov. Ešteže sa mi veľmi nepodarili, inak by som zjedla priateľovi večeru. Dnešný deň bol na lákadlá rovnako bohatý, ale jedlo sa podarilo lepšie. Akurát som ráno na trhoch ochutnala olivu a malú uhorku, ktoré som chcela kúpiť. A po obede dve lyžice medu, lebo inak by som neprežila neprítomnosť dezertu.

Aby som to zhrnula, ak ste sa rozhodli pustiť do detoxu pani Mačingovej, určite nepodceňujte veci, pred ktorými v receptoch varuje. Vie čo hovorí. S receptmi veľmi neexperimenovať a uvariť si radšej trojitú porciu, ako sa nenajesť do prasknutia.

Čo sa týka sľúbených receptov, doplním ich radšej, keď ich zvládnem správne, Chutné a zdravé. Medzitým nájdete Ďalšie informácie napríklad na stránkach http://antonialifestyle28.com/.

Archív - Denníček | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014