Na dve porcie potrebujeme:
- väčšia cibuľa
- dve lyžice rastlinného oleja
- 200 gramov mäkkého syra (napríklad čerstvý syr alebo hermelín, nie tavený!)
- 140 gramov hustého rajčinového pretlaku (väčšinou v plechovke)
- 1/2 kelímku sladkej a 1/2 kelímku kyslej smotany
(alebo 1 skysnutú sladkú smotanu) - 250 gramov cestovín penne, alebo iných
- Cibuľu pokrájame nadrobno, syr nastrúhame alebo nakrájame na kocky.
- Cibuľu osmažíme dozlatova.
- Medzitým uvaríme cestoviny podľa návodu na obale.
- Pridáme syr a necháme ho za občasného miešania rozpustiť.
- Prelejeme smotanou a vyklopíme pretlak.
- Vzniknutú zmes premiešame a povaríme, kým nevznikne jednotná omáčka.
- Cestoviny zlejeme a ešte teplé zmiešame s omáčkou, aby sa nelepili.
Komentáre