Môj úspešný včerajší a dnešný obed.
Na jeden ľahký diétny obed potrebujeme:
- asi 100 gramový filet ryby
ja som použila pstruha, ale výborný je aj morský vlk alebo v tučnejšom prevedení makrela - korenie na ryby
napríklad: citrón, bazalka, saturejka, rozmarín, karotka, zeler, kari, oregáno, biele korenie, kôpor - dva stredne veľké zemiaky, asi 200 gramov
- 200 gramov zeleniny podľa vlastného výberu
napríklad 4 listy hlávkového šalátu, 3-4 reďkovky, kúsok mrkvy - lyžica masla, najlepšie prepusteného
môžte použiť aj rastlinný olej
- Aspoň na pól hodinku, ideálne deň vopred, naložíme rybu do korenia. Ja som pôvodne naložila šesť filiet do celého balíčka.
- Pól hodinu pred podávaním dáme variť zemiaky v šupke.
- Všetku zeleninu očistíme a nakrájame na rovnako veľké kúsky. Môžme poliať octom alebo citrónovou šťavou.
- Keď sa zemiaky uvaria, zalejeme ich studenou vodou a necháme chladnúť.
- Na panvici si rozpustíme maslo so štipkou soli. Ak korenie už soľ obsahuje, nepridávam ju.
- Rybu mierne oklepeme od korenia a na masle smažíme kožou dole, ak ju filet má, asi dve minútky.
- Medzitým si očistíme zemiaky a cez šalátové pretláčatko ich pridáme k zelenine. Môžte ich aj nakrájať, prípadne nechať v šupke.
- Na vrchol hromady pridáme rybu. Môžme ju rozdrobiť a rovnomerne vmiešať do šalátu.
Podávame s ovocnou šťavou. Väčším jedlíkom odporúčam použiť väčší kus ryby, zastáncom delenej stravy vymeniť zemiaky za ďalšiu zeleninu. Šalát je výborný aj s mäkším syrom alebo bielim tofu.
Komentáre