Zuzu blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pôst. Nová cesta ku zdraviu?

Asi pre pól rokom som na Českej televízii natrafila na zaujímavý dokument od BBC. Kľúčová otázka bola, ako jednoducho a efektívne skvalitniť náš život.
Eat: Fast and Live Longer, Jedze: postite sa a žite dlhšie. Tak znie názov asi hodinového dokumentu, ktorý možno v roku 2012 našiel vynníka všetkých civilizačných chorôb. Zvýšená hladina hormónu, ktorý riadi rýchlosť a intenzitu vytvárania nových buniek v našom tele, môže podľa niektorých výskumov spôsobovať, že vytvorené bunky nie sú tak kvalitné, ako by mali byť. Jeho zníženie prepne telo do stavu opravy buniek, ktorá môže nielen zmierniť ale aj zvrtiť vzniknuté škody.

Najlepšie by bolo sa zo zníženou hladinou už narodiť, ale zníženie je možné vyvolať aj zmenou stravy. Najefektívnejším spôsobom je pôst. V prvom rade upozorňujem, aby ste sa do pôstu určite nepustili okamžite po prečítaní tohot článku. Aspoň si pozrite ten film, nech viete o čo ide. A POBAVTE SA O TOM SO SVOJÍM LEKÁROM!!! Pohodlnejší, pomalší ale rovnako efektívny je takzvaný striedavý pôst. Jednoducho striedate deň zo zníženým energetickým príjmom s takzvaným dňom hojnosti, keď môžte zjesť doslova všetko čo chcete. Trend pôstu prenikol ku nám vo forme napríklad takzvaného 5+2, päť dní zníženého príjmu a víkend obžerstva.

Pre viac informácii pridávam recenziu: http://www.csfd.cz/film/393143-jak-jist-abychom-zili-dele-a-zdraveji/

Archív - Zdravie podľa laika | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014