Zuzu blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Prvá stanica - vôľa

Prešiel asi mesiac odvtedy, čo som sa naposledy poriadne hýbala. Ale mám dôvod, bola som chorá. Ale chrípka už skončila, tak sa idem do toho pustiť.

Dnes poobede som si dopriala svoju týždennú dávku squashu a minula som asi 1500 kJ energie. To je asi poriadne bohatý dezert poobede. Tretinu som si obnovila kofolou, ale inak som dnes nejedla nič nezdravé, tak si hádam môžem trošku dopriať.

Energia spálená pri športe je to, čo ma väčšinou motivuje najviac. Jeden čas som si schuťou počítala, koľko kilometrov musím obehnúť, aby som si mohla dať svoju obľúbenú čokoládu. Aj dnes som sa trošku hrala s kalorickou kalkulačkou.

Vedeli ste napríklad o tom, že obyčajné päťminútové stlanie postele spáli asi toľko kJ, koľko máte kilogramov? Samozrejme mám na mysly také to poriadne stlanie postele, ktoré zaberie puntičkárovi aj päť minút. Takže keď sa rozhodnete poprezliekať periny v celom dome aj s tými pre návštevu, miniete toľko energie, koľko má v sebe napríklad priemerná čokoládová tyčinka. O niečo náročnejšie je poumývať okná ale vo všeobecnosti sú domáce práce na tom plus mínus rovnako. Dokonca aj bežné ochutnávanie počas varenia obeda si vyrovnáte už tým, že ho varíte.

Ak máte záhradku a kosenie ostane na Vás, môžte k tomu pridať ešte plenie a rastlinky popolievať a môžte si dopriať tentokrát už poriadnu sladkú odmenu. Po hodinke práce ne záhradke ste si ušetrili na poriadnu zákusok. O kúsok menej získate pri venčení psa.

A ako bonbónik, za čas, čo som napísala tento článok, som spálila 220 kJ :)

Archív - Beh a iné pohyboviny | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014