Zuzu blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Môj deň ala makrobiotika

Alebo - keď chete jesť zdravo ale máte strašnú chuť na čokoládu :)
Dnešok začal pomerne skoro. Dobre, sedem hodín ráno je pre mňa po poslednom týždni v posteli skoro, ale úplne skoro to nie je. Vykašliavanie ako posledný zbytok choroby ma vytiahlo z postele a šla som spraviť nejaký dobrý bylinkový čaj s medom. Potom som sa pustila do výborného semiačkového chleba.

U pratala som kuchyňu a chvíľu po ôsmej som začala robiť raňajky. Jáhlová kaša bola na pomery môjho upchatého nosa výborná. A, ako bonus, v chladničke ma čaká porcia na zajtra.

Kým som šla robiť obed, zjedla som pár sušienok. Predsalen, nie som zvyknutá tri hodiny nič nejesť a .. a hlavne som na ne mala chuť :) Po zamietnutí šošovice, ktorá bola minulý týždeň, som sa nakoniec pustila do hrachu, halušiek a cvikly. Celkom chuili, ajkeď z toho obľúbené jedlo asi nebude. Bohužiľ som moc nestíhala a hlavne zabúdala fotiť postup, takže v recepte je vidno len polievku.

Počas varenia obeda som stihla pripraviť ešte chia kakaový puding s banánom. Ide o recept prebraný z youtube, preto aj odkaz vedie priamo k autorovi. Ak by mal problém niekto s angličtinou, preklad dodám pri ďalšej várke (ktorá určite bude. Mňamka :) ) Miesto datlí som mala doma len ďatlový sirup a mlieko bolo z kešu orechov. Zajtra skúsim druhú vytiahnuť z chladničky pár hodín pred hodovaním, podľa priateľa bol zbytočne studený.

Večera bola už o čosi tradičnješia. Čerstvý chlebík s pečenými madľami ala syr. Postup je opäť po anglicky, tentokrát som zmenila načasovanie. Pôvodne som ho robila k pečeným zemiakom a nespravila som si rezervu. Takže odtekal tlakom a nie časom.

Poobede a po večeri padlo ešte pár kúskou čokolády, ale to už je môj mlsný jazýček :)

Archív | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014