Zuzu blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Detox na mieru: deň 8

Prvý týždeň je za mnou aj s ním aj pár kiksov, ku ktorým by som sa najradšej nepriznala. A hlavne mi nebolo úplne dobre.

Tretí deň, pondelok, Som raňajky úplne vynechala. Je dnak som nebola hladná a druhak nemám vôbec v láske mrkvu na sladko. Asi na hodinku a pól som zbehla čosdi vybaviť a docela som vyhladla. Chcelo to sacharidy, čo je prvý týždeň v detoxe nedostatkové zbožie. Takže som dojedla chleba vo vajíčku od večera. Posledný kúsok som dojedla si hodinu po večeri, ktorú som si naozaj vychutnala. Hlavne pre to, že je to jedno z mála jedál, ktoré zvládne zjesť aj môj spolustravník. Vo dvoch chutí vždy lepšie. Poslený kúsok z "obeda" som dojedla ešte večer, ale dosť dlho pred spaním.

Utorok bol o čosi lepší. Síce som opäť raňajkám moc zabrať nedala, moje "obohatenie jedálnička" v podobe rožku s medom bolo aspoň podľa pravidiel delenie stravy. Prekladanú cuketu som si vylepšila tým, že som ju s ochuteným olejom poriadne premiešala a zvyškom oleja poriadne poliala. Zbytočnému riadu som sa skúsila vyhnúť pomocou pečiaceho papiera, ale nevyšlo to.

Piaty deň som cuketu vylepšila celodenným vylihovaním. Spomenula som si, že som prvýkrát zabudla na cesnak a použila som ho vylisovaný. Iba vtedy sa totiž uvoľnia naozaj všetky látky a prírodné antibiotiká. Ak nemáte mačkadlo, stačí ho utrieť alebo nastrúhať na najemnejšom strúhadle, ktoré vystupuje von. Ale pozor na prsty.

Vo štvrtok som celý deň nebola doma, tak som sa rozhodla si obed a večeru vymeniť. Brokolica sa dá jesť aj trošku studená, s cukinou som to riskovať nechcela. Večeru som robila pomerne na rýchlo, takže som použila základný recept s vyliatim oleja na panvicu. Možno to bolo tým, že som uj robila skoro pól hodinu, ale nebolo to ono.

Včera som si opäť nabalila jedlo do krabičiek. S šalátom to ide ešte lepšie. Došiel mi však ovčí a syr a ďalší som nezohnala. V zime predsalen toľko mlieka nie je. Takže som si šalát dala len tak a večer na perkelt som použila kravský. Ale plnotučný a stredne vyzretý.

Dnes som sa z veľkým nadšením pustila do raňajok s kivi, že mali byť až zajtra som zistila teraz. Ale to nevadí. Banán by som jesť nemala, figy majú už po sezóne, takže zostavu doplnili rozmrazené jahody, med a nasekané mandle. Na škoricu som chuť nemala. Na obed som typicky nedojedla cestoviny, aj tých znížených 100 gramov cestovín je na mňa skrátka veľa. Hlavne celozrnných jačmenných.

Na večer ma čaká ešte boršč, ktorý musím uvariť a zajtra vymyslieť spôsob, ako do prvotýždňovej brokolice zapracovať zázvor, aby som ju zbytočne nevyhadzovala. Zároveň som nezohnala čertvú bazalku, takže to bude veselé aj s hrachovou polievkou. Ale to ukáže čas.

Nakoniec by som sa chcela pochváliť svojim prvým zhodeným kilom. Na páse, najužšie miesto kúsok nad pupkom, sa to prejavilo jeden a pól centimetrom, na bručku, tesne pod pupkom, dokonca tri a pól. Boky a najširšia časť krku pridali ešte po centimetri. Čo je úžasné, pretože chudnem presne tam kde mám.

Archív - Denníček | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014