Zuzu blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Detox na mieru: deň 114

Ako som možno našla moju cestu ku zdraviu.
Od začiatku roka sa moja cesta, alebo skôr hon, za zdravou stravou trošku zmenila. V januári som viac-menej prešla dvoma týždňami z 28-dňového detoxu podľa Antónie Mačingovej a následne voľne prešla na jej delenú stravu, semafór. Cítila som sa dobre, ale faktom ostávalo, že sa mi od leta začala zhoršovať alergia. Po výslekdu krvných testov som sa musela vrátiť k braniu liekov.

Čo ma ale trápilo viac, bola hrozba, že by sa moja alegia zhoršená alergia mohla dotknúť nášho králička Tamíka. Kúpili sme ho na popud mojich biologických hodín, ako tvora o ktorého sa môžeme s priateľom starať. Na psa by sme nemali čas a priateľ má alergiu na mačky, takže zo zvierat o ktoré by sme sa vedeli postarať ostal králik ako jasná voľba. Nanešťatie králiky potrebujú denne jesť seno a na ktoré som mala ešte donedávna alergiu. Asi je vaša reakcia podobná ako mojej alergologičky: Na čos om myslela?

Skrátka, po tom čo sa mi vrátila alergia, ktorá má potenciál prerásť do astmy, som bola postavená pred tlak mojej doktorky a mamy. Opäť sa vrátiť k liekom, ktorých som bola rada, keď som sa zbavila, alebo vysťahovať králika a dokonale po ňom upratať byt. Vzhľadom na môj odpor ku všetkej zbytočnej chémií sa všetkým zdala odpoveď jasná, ale mňa to len presvedčilo o tom, že musím zistiť viac o svojej alergii.

Takže som skončila pod hromadou kníh o alternatívnych prístupoch ohľadne zdravej stravy. Zo semafóru som viac-menej spontánne vyradila asi na dva týždne všetko živočíšne, to znamená celú "bielkovinovú" skupinu. Vedela som, že pri správnej kombinácii potravín sa o bilekoviny naozaj báť nemusím a s dvoma živočíšnymi dňami za týždeň dobehnem všetky vitamíny, ktoré by mi mali chýbať. Pre istotu som si kúpila B12, nakoľko sa jej nedostatok prejavuje až vtedy, keď je neskoro.

Na vegánstvo som sa zozačiatku vrhla dosť po hlave, až neskôr som si začalz zisťovať, prečo by to, čo robím, malo fungovať. Do svojej varenej stravy som zaradila niektoré prvky makrobiotiky a zvýšila podiel zelelniny a celozrnných obilnín. Zistila som, že sa nemusím ládovať fazuľou, stačí jesť dostatok a telo sa už o všetko postará.

Na začiatku som rýchlo schudla asi dve kilá a tým som po rokoch prekonala hranicu nadváhy. Zistila som, z lakmusových papierikov na moč, že sa moje telo odkysľuje a hlavne, už nepotrebuje lieky na alergiu. V zime mi stačilo jeden večer zabudnúť lieky na alegriu a ráno som nemohla dýchať nosom. Dnes som bez liekov dva mesiace a cítil sa dobre. Pre dvoma týždňami som prekonala angínu a odvtedy vykašliavam hlien snáď za posledných desať rokov. Dôkaz, že sa moja telo čistí, sú aj dve-tri akné, ktoré sa objavili včera. Už pár rokov som nemala ani upchatý pór, takže to musí niečo znamenať.

Zhrnula by som to asi tak, že môj detox na mieru sa za posledných pár mesiacov úplne zmenil. A napriek tomu, že nechudnem tak rýchlo, ako by som si predstavovala, ešte ma čakajú štyri kilá zo šietich k ideánej váhe, a asi päť centimetrov v páse, kým sa dostanem z rizikových čísel. Ale už teraz sa cítim skvelo :)

Archív | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014