Zuzu blog

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Detox na mieru: deň 0

Včerajšou polnocou odbyl začiatok môjho schodíkového roku. Tak dlho predpokladám, že mi bude trvať dostať sa do formy, ktorú som mala na strednej.
Po troch nedokončených pokusoch o 28-čku začínam znova, tenkokrát s veľkou zmenou. Zloženie jednotlivých jedál upravím podľa svojej chute a potrieb. Začala som už dnesným nákupom. Miesto zaváraného hrášku som kúpila mrazený, ktorý mám radšej a zachováva si väčšie množstvo vitamínou. Bude ho treba ešte prevariť, ale tých 10 minút tomu obetujem. Použitie surovej mrkvy mi predĺži prípravu šalátu asi na pól hodinu, ale mám istotu, že si zachová maximum vitamínov. Zo všetkých receptov zároveň úplne vyradím čierne korenie a pohrám sa miesto toho s kmínom a koriandrom.

Väčší problém mi spravila syrová dilema. Ako A-čko by som syr nemala jesť vôbec a použiť radšej tofu, to by ale zmenilo "farbu" jedla. Miesto bielkovinového by som mala sacharidové. Je síce pravda, že obe alternatívy obsahujú rovnako veľa bielkovín, tuk je však omnoho čistším zdrojom energie. Pri spaľovaní bielkovín sa uvoľňuje dusík, ktorý sa premieňa na kyselinu močovú, pri spaľovaní cukrov oxid uhličitý. Tuk údajne takéto "vedľajšie odpady" nemá. Nakoniec som sa rozhodla pre strednú cestu, nezretý syr. Pôvodne som chcela kúpiť kozí, ale po novom roku bol vypredaný. Ešteže som pred vianocami kúpila údený oštiepok z ovčieho mlieka.

Veľkou dilemou pre mňa ostáva, ako na to zareaguje môj skeptický spolustravník, keď si vdľa jeho prírodného steaku zajtra naložím na svoj tanier brokolicu, ktorú nenávidí :)

Archív - Denníček | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014